Wędzarnie ogrodowe – jak je zbudować?

Ryba, wieprzowina, dzika zwierzyna – lista rzeczy, które można wyleczyć dymem. Zbudowanie własnej wędzarni nie musi być skomplikowane, aby wykonać zadanie. Profesor nauk o zwierzętach zbudował wędzarnie ogrodowe i mówi, że nie ma potrzeby, aby być znanym stolarzem. Dach jest trochę zarośnięty? W porządku! Chcesz cieknącą wędzarnię, więc będzie dobrze wentylowana.

„Wędzarnie ogrodowe, które zbudowałem, po prostu w zasadzie wywietrzyłem górę, wywiercając kilka 2” okrągłych otworów u góry, a także sprawiając, że dach opiera się o ułamek cala od góry ścian, dzięki czemu powietrze może przejść dalej ”, wyjaśnia.

Używaj surowego i niepomalowanego drewna, nawet na zewnątrz wędzarni ogrodowej. Wysokie ciepło może wciągnąć chemikalia do żywności. Profesor nauk o zwierzętach mówi, że używa niepoddanej obróbce sosny. Minusem drewnianej wędzarni ogrodowej jest to, że jest łatwopalna, więc musisz uważać na swoje źródło ciepła i sposób, w jaki to kontrolujesz. „Po prostu kładziesz go na niepalnym podkładce” – profesor nauk o zwierzętach mówi. „Więc zwykle jest to podkładka żwirowa. W moim przypadku zbudowałem naprawdę prosty fundament prawie na niektórych betonowych filarach i wiesz, że poszedłem z tym za burtę. Nie musisz tego robić, możesz po prostu położyć na podkładce żwirowej. ” Wewnątrz miejsca jakim jest Twoja wędzarnia ogrodowa zainstaluj pręty do wieszania szynek lub indyków. Możesz także położyć mięso na metalowych stojakach. Ciepło i dym powstają przy użyciu różnego rodzaju zrębków i trocin, które należy kupić zamiast ścinać drzewa. Chociaż jest to bardzo niewielka ilość, olej z piły łańcuchowej może wyciekać do zrębków i trocin, w które wędzarnie ogrodowe są wypełnione po brzegi.